Czech Open v Ústí nad Labem

31.05.2009 22:44

Náš soutěžní tým ve složení Sabina a Simona Forstovy, Matteo a Alessandro Tamborlani, a Jirka Mauritz včera (30.5.2009) vybojoval tři bronzové medaile a několik dalších bodovaných umístění.

Všichni museli brzy vstávat, protože do Ústí nás čekala cesta dlouhá přes 300km. V půl osmé jsme už ale byli na místě a zaregistrovali se. Start kata měl skluz kvůli pozdnímu příjezdu obrovské izraelské výpravy. Trochu jsme se obávali, že si ze závodů udělají vlastní "nároďák" jako Egypťani v Hradci, ale nebylo tomu tak.

Jako první nastupovali na tatami Sabina a Alessandro. Ten měl trošku smůlu, že druhou ze svých Shitei kata - Bassai Dai - cvičil na závodech poprvé, a bylo to bohužel znát. Jako jediný tudíž nezabodoval.

Sabina cvičila výborně, bohužel v semifinále namísto nahlášené Suparinpei zacvičila Seisan, kterou navíc už předtím dvakrát použila. Tudíž pak nebojovala o zlato, ale jen o bronz v repasáž, kde Suparinpei zabrala. Simona se taky nedala, a po velmi dobrém výkonu taky v repasáži vybojovala druhý náš bronz z kata.

Pak už nastupovali poslední dva - Matteo a Jirka. Matteo měl v kategorii přes 70 závodníků, a jeho konečné 7. místo (a 2 body do žebříčku) jsou dobrý výsledek. Ještě víc mně však potěšil jeho výkon, hlavně v prvních dvou kolech. Jirka měl v kategorii sice méně lidí, ale všechny favority los přisoudil na jeho stranu "pavouku", se sedmým místem a dvěma body tudíž můžeme být taky spokojeni.

S víc než dvouhodinovým zpožděním pak před třetí hodinou začalo kumite. Matteo svůj první zápas vyhrál díky faulům soupeře (jinak řečeno - nechal si rozbít hubu), v druhém naopak "věnoval" tři body za kontakty soupeři, a tím skončil.

Mezitím se Sabina suverénně probíjela pavoukem, až v semifinále narazila na Rakušanku. Zápas skončil po minutě a půl 6:6, po další minutě prodloužení 3:3, tudíž rozhodovaly praporky. Chvilka napětí - a pak zklamání: rozhodčí se rozdělili 2:2, bohužel hlavní byl pro Rakušanku. Souboj o třetí místo pak Sabuš opět s přehledem vyhrála, a vybojovala tak poslední z našich včerejších medailí.

Pak jsme dlouho čekali, než se před osmou konečně dostali na řadu Simona a Alessandro. Simona prohrála hned v prvním kole s Izraelkou, která pak skončila v semifinále, a tudíž Simču nevytáhla do repasáže. Alessandro sice svoje dva zápasy prohrál (s finalistou v prvním kole a pak repasáž), jeho výkon byl ale velmi slušný - jen si musí dávat větší pozor na mavaši geri svých soupeřů. Sedmým místem a dvěma body tak před devátou večer uzavřel naší turnajovou bilanci, a my se mohli sbalit a vyrazit na cestu domů.

Nás tým před startem závodů

Náš tým před startem

 

Zapsal: J.Ch.

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání