Soustředění Bzenec

22.08.2009 23:59

Soustředění, které oddíl Šin-mu Hodonín pořádá již čtvrtým rokem na SOU Lesnickém a Rybářském v Bzenci-Přívoze, se jako každý rok vydařilo. Soustředění jsme započali obědem, po kterém následovala pauza a pak už nám nic nebránilo v tom, abychom nastoupili v kimonech do jedné řady a začali náš první trénink. Z našeho oddílu zde byli: Alessandro a Matteo, Filip, František, Natali, Silva, Dan, Sabina a Simona.

 

Každoročně zde máme jednou denně trénink juda, ale bohužel jednou z novinek bylo, že trenér juda pan Chromý se nemohl dostavit. Ale pan Letocha se rozhodl, že nás o judo neochudí, a tak nás učil on. Tělocvičnu jsme měli k dispozici od 7.00 do 22.00 a tak jsme zde mohli hrát basketbal, badminton, trénovat na zkoušky, nebo trénovat s boxovacím pytlem. A abychom byli na zkoušky dostatečně připraveni rozdělili nás na dvě části: hnědé pásky a výš byli s Dr. Čulenem, a modré pásky a níž se připravovali s panem Letochou a panem Erbenem na zkoušky. S Dr. Čulenem přijela na jeden den i Slovenská reprezentace a tak nás zase přibylo, cvičili jsme spoustu nových kata, které nás opravdu zaujaly, a tak jsme se jich spoustu naučili. Zatímco my jsme se učili kata, druhá polovina dřela na zkoušky.

 

Jako každý rok byl pro nás připraven odpolední výlet na Litner, kde jsme se mohli osvěžit bazénu nebo si zahrát přehazovanou, beachvolleyball, fotbal apod. Další novinkou byla možnost plavby lodí po Baťově kanále ve Strážnici (asi 3 km od internátu, ve kterém jsme spali), a tak nás naši trenéři naložili do aut a odvezli. Tam jsme pár minut čekali a pak mohla projížďka začít. Paní, která s námi byla po celou dobu projížďky, nám povídala o historii tohoto kanálu a okolí, a tak nám ta hodinka na lodi rychle utekla. Na středu večer byl pro nás zase nachystaný „táborák“, při kterém jsme si opékali špekáčky a užili si spoustu legrace. A protože jsme šli všichni hodně pozdě spát, byla nám na druhý den ráno odpuštěna rozcvička.

 

Ve čtvrtek  jsme se opět vypravili na Litner, kde pro nás pan Letocha se svými kolegy od policie připravili policejní prezentaci. Bohužel s nimi nepřijeli psovodi jako minulý rok, ale i tak to bylo příjemné zpestření programu a po ukončení prezentace jsme opět vyrazili k bazénu. Bohužel jsme museli vyrazit dřív, abychom stihli oběd. Pátek probíhal jako každý jiný den: v sedm rozcvička, poté snídaně, a pak do večera byli ještě tři tréninky.
No a pak už tu byla sobota a s ní závěrečné zkoušky technické vyspělosti – neboli „páskování. Tentokrát se od nás z oddílu rozhodli jít na zkoušky technické vyspělosti jen dva odvážlivci, a to Matteo a Dan. Oba dva cvičili v rámci svých možností více než výborně a u Mattea to bylo tak dobré, že u zkoušek obstál a získal tak vytoužené 3.kyu (modrý pásek). Dan bohužel takové štěstí neměl a tak to bude muset zkusit příště. Matteovi srdečně gratulujeme.

 

Doufám, že se zde příště sejdeme ještě v hojnějším počtu než tento rok a užijeme si spolu osm (nebo devět) dní skvělého cvičení a zábavy.


 

Zapsala: Simona Forstová

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání