ME goju ryu 2016 - výsledky

16.09.2016 22:46

výsledky z 1. dne ME Goju ryu v rakouském STEYRU.

 

Ve dnech 16. - 18. 9. 2016 se konalo v rakouském Steyru 18. ME v goju ryu. Tohoto mistrovství se zúčasnilo také 6 zástupců z našeho oddílu Taro Kan.

    První den přišel na řadu nejmladší zástupce Filip Pohl. Tomu tentokrát chybělo štěstíčko, když v semifinále těsně podlehl ukrajinskému závodníkovi. V boji o bornz byl kvůli chybě dyskvalifikován a skončil tak na 5. místě. to jeho starší kolega Matteo Tamborlani projel eliminacemi až do finále jako nůž máslem a ve finále si poradil s De La Cruzem ze Španělska. Odnesl si tak titul mistra Evropy Goju ryu.poslední medailový úspěch zaznamenal první den Tomáš Záťko. Ten dostal do 1. kola favorita z  Německa Lukase Grimma. Tomáš bohužel prohrál, ale díky postupu Němce až do finále mohl jít do oprav. Ty se mu povedly, porazil všechny další soupeře a obsadil bornzovou příčku.

    Další den nastupovaly také ženy z našeho týmu. Ty spolu, po úspěšných eliminacích, poměřily síly ve finále. Rozhodčí rozdhodly ve prospěch starší a zkušenější Veroniky Miškové. Ta si tak odnesla už 2. titul v řadě. Sabina si však spravila chuť a dala si ještě druhé finále s kolegyní z kata týmu A. Šabovou z Nidoshinkan dojo Brno. Toto finále vyznělo lépe pro naši zástupkyni. Máme tak mystrině Evropy v Goju ryu jak v kategorii žen, tak v kategorii žen do 21 let!

    V kumite se z našeho týmu medailově zadařilo pouze Sabině Forstové, která soutěžila v kategori žen a žen do 21 let. V obou ve váze do 61 kg, a v obou obsadila bronzovou příčku. S kolegyněmi z Českých Budějovic nastoupila také v kumtie týmu, kde české kumiťačky našly přemožitelky až ve finále, v podobě domácích Rakušanek. Sabina si tak připsala 3. medaili z kumite, tentokrát stříbrnou.

    Všichni členové Taro Kanu nastoupili také do týmů. Filip Pohl (spolu s Brunem Čáslavou a Vojtou Sůkalem) obsadil 3. příčku v kategorii kata tým žáci do 14 let. Matteo Tamborlani získal stříbrnou medaili v kata týmu juniorů (se Schubertem a Sůkalem D.) a bronzovou příčku s týmovými kolegy Zaťkem a Olšákem v kata týmu seniorů. Medailově se tentokrát nezadařilo ženskému týmu (Forstová, Mišková, Šabová A.), který překvapivě prohrál v úvodu soutěže s Italkami, a obsadil 5. místo.

    Naši zástupci zíkali celkem 11 medailí. 7 individuálních (3-1-3) a 4 týmové (x-2-2).

 

celkové výsledky našich závodníků:

Filip Pohl   

3. místo - kata tým U14 (s Čáslavou a Sůkalem)

5. místo - kata žáci 10-11 let do 5. kyu

 

Matteo Tamborlani

1. místo - kata junioři

2. místo - kata tým junioři (se Sůkalem a Schubrtem)

3. místo - kata tým senioři (s Olšákem a Zaťkem)

 

Tomáš Zaťko

3. místo - kata muži U21

3. místo - kata tým senioři (s Olšákem a Tamborlanim)

7. místo - kumite muži U21 -67 kg

 

Jaroslav Olšák

3. místo - kata tým senioři (s Tamborlanim a Zaťkem)

5. místo - kumite muži U21 -75 Kg

 

Sabina Forstová

1. místo - kata ženy U21

2. místo - kata ženy

2. místo - kumite tým ženy (s Veithovou, Halodovou V. a Crhonkovou)

3. místo - kumite ženy U21 -61 Kg

3. místo - kumite ženy -61 Kg

5. místo - kata tým ženy ( s Miškovou a Šabovou A.)

 

Veronika Mišková

1. místo - kata ženy

5. místo - kata tým ženy (s Forstovou a Šabovou A.)

 

    Nyní se náš oddíl připravuje na další nominační turnaje na MČR v prosinci a ME EKF konané příští rok v únoru. Nejbliže však čeká vrchol sezóny Veroniku Miškovou, která je nominována na MS seniorů WKF do Linze na konci října. O všech akcích vás budeme informovat.

 

 

Autor a zodpovědná osoba: Veronika Mišková

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání