1. kolo NP dorostu, juniorů, U21 a seniorů 2016

15.04.2016 12:17
  1. Kolo NP dorostu, juniorů, U21 a seniorů Ústí nad Orlicí

    Dne 10. dubna 2016 se ve sportovní hale v Ústí nad Orlicí konalo 1. kolo NP dorostu, juniorů, U21 a seniorů. Turnaje se zúčastnilo 290 soutěžících, z 53 českých klubů. Z našeho oddílu (Taro Kan Brno) se zúčastnilo 8 členů a odnesli si celkem 10 medailí (3-3-3 + zlatá z kata teamu).

    Nejúspěšnější z naší výpravy byla Sabina Forstová, která si odnesla hned 4 medaile. V kategorii kata ženy do 21 let se probojovala do finále, kde narazila na Mistryni Evropy 2015 - Zuzanu Augustinovou z Prahy. Přestože katu Suparinpei provedla perfektně, nepodařilo se jí přesvědčit rozhodčí a odnesla si tak stříbrnou medaili. V kategorii kata ženy se v semifinále utkala se svojí týmovou kolegyní - Veronikou Miškovou. Ze souboje vyšla lépe starší z dvojice a to Veronika. Sabina si ale spravila chuť v boji o bronzovou medaili, kde porazila Barboru Znamenáčkovou (Česká Lípa) a získala tak bronzovou medaili.  Nejcennější medaile však vybojovala až v kategorii kumite ženy do 21 let (do 60 kg) a v kategorii kata team ženy (kde závodila spolu se sestrami Šabovými).

    Další medaile v ženských kategoriích získaly Kateřina Sendlerová a Veronika Mišková. Kateřina obsadila 3. místo v kategorii kata žen do 21 let. Veronika Mišková v kategorii kata ženy získala zlatou medaili a to když ve finále porazila 4:1 Zuzanu Augustinovou z Prahy. Bodovanou příčku v kata ženy obsadila také Simona Forstová, která v prvním kole prohrála s Augustinovou, a v repasáži 2:3 s Nikolou Jůzovou z Kladna.

    Dvě medaile z mužské části naší výpravy získal Tomáš Zaťko. V kata muži do 21 let se probojoval do finále, kde narazil na reprezentanta České republiky -  Filipa Víta z Mladé Boleslavi. Předvedl kata Paiku, bohužel však mírně ztratil rovnováhu. Rozhodčí tak rozhodli poměrem 1:4, ve prospěch Víta. Tomáš nastoupil také do kumite, kde vybojoval medaili bronzovou. Jaroslav Olšák nastoupil do kategorie kata muži do 21 let. V semifinále prohrál s pozdějším vítězem Vítem a dostal se tak do repasáže. Tam podlehl 2:3 závodníkovi Vavřičkovi (Ústí nad Labem) a obsadil tak 5. místo. Chuť si vylepšil v kumite, kde se probojoval do finále. Zde prohrál se závodníkem Arnoštem z Jablonce nad Nisou.

    V kategorii juniorů jsme měli dva zástupce. Tomáš Knápek se soutěže, jako je tato, účastnil teprve po druhé. Podal sice dobrý výkon, ale v prvním kole těsně prohrál 2:3 a dál se tak již nedostal. Náš druhý zástupce Matteo Tamborlani se dostal do finále, kde narazil na svého o rok mladšího kolegu z reprezentace, a to Matěje Říhu z Liberce. Matteo ukázal, že je právem jedničkou v juniorské kategorii. Zvítězil a odnesl si zlatou medaili.

    Díky těmto výsledkům se našemu oddílu podařilo odstartovat sezónu 2016 na prvním místě v kata dospělých (ženy, muži, ženy do 21 let, muži do 21 let) a na třetím místě celkově v rámci dospělých kategoriích (kata i kumite).

 

 

Kontakt

Taro kan, z.s. Rygle 23
644 00 Brno
(+420) 605 226 613

Vyhledávání